Bestuur stichting Midzomernacht feest.

Het bestuur organiseert samen met heel veel vrijwilligers en diverse lokale verenigingen elk jaar een gezellig feestweekend voor alle inwoners van Dorst. Het bestuur bestaat op dit moment uit 7 personen. Daarnaast hebben we een enthousiaste jonge dame die meekijkt en haar steentje bijdraagt. Ieder bestuurslid stelt zich graag even voor:

Michel Hoosemans – Voorzitter

Een geboren en getogen Dorstenaar. Op de laatste autoloze zondag van Nederland, 25-11-1973 ben ik in Dorst komen wonen/geboren.🤣 Dorst nooit verlaten en zal dat hoogstwaarschijnlijk ook nooit gaan doen. Woonachtig in de Lariksstraat met mijn vrouw en twee dochters. Van jongs af aan al betrokken geweest bij de dingen die in het dorp gebeuren. Dingen zoals, bestuurslid J.C. Kaszah, voorzitter peuterspeelzaal “de Dorstse Rakkertjes”, organisatie “Dorst op Stelten”, sauwelaar tijdens sauwelavonden, bestuurslid wv “de Dorstse Trappers”. Als onderdeel van vriendengroep Ut Zooike, ben ik/wij wel bij alle activiteiten in het dorp aanwezig. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als ICT-er bij een grote zorgverzekeraar in het zuiden van het land. Hobby’s zijn: wintersport, carnaval, fietsen en kamperen.

Sinds 2016 zit ik in het bestuur van stichting Midzomernachtfeest Dorst. De eerste jaren in het bestuur heb ik  me vooral bezig gehouden met alle facilitaire zaken. Het onderhouden van de contacten met de leveranciers voor tent, toiletvoorzieningen, licht/geluid, bands, stroom/water.  Coördineren van de werkzaamheden tijdens opbouw en afbouw van het evenemententerrein en aanspreekpunt voor technische zaken tijdens het gehele weekend. Tevens onderhoud ik de website. In 2022 heb ik de voorzittershamer overgenomen van mijn vader. Ik ben trots om voorzitter te mogen zijn van deze mooie stichting.

Midzomernachtfeest is een prachtig feestweekend voor alle leeftijdsgroepen in het dorp. Voorzitter/onderdeel zijn van deze organisatie geeft energie en het is mooi om te zien dat vele Dorstenaren zichtbaar genieten tijdens onze evenementen. Ik hoop dat het evenement nog lang onderdeel van het dorp zal zijn.

Inge Goijaarts – secretaris & jeugd/jongeren

Ik woon sinds eind 2017 in de wijk ‘De boswachterij’ in Dorst samen met mijn man Christian. We hebben daar samen een B&B ‘De Bunderkens’. Ik werk verder als manager bedrijfsvoering bij Theek 5, een grote bibliotheekorganisatie in Oosterhout. Daarnaast houd ik erg van wandelen, hardlopen, bootcampen, geocachen, lezen, bakken en reizen. We maken dan ook veelvuldig gebruik van het prachtige bos dat nagenoeg in onze achtertuin ligt. Een grote hobby van mij is ook scouting. Ik ben al sinds mijn 10e betrokken bij Scouting Sint Joris in Breda.

Toen we in het mooie Dorst kwamen wonen wilde ik graag het dorp, maar ook de mensen beter leren kennen. Tevens vind ik het belangrijk om iets te doen voor mijn omgeving. Zo ben ik terecht gekomen bij Midzomernachtfeest Dorst. Vanuit mijn scoutingervaring ben ik me vooral gaan bezighouden met de doelgroep jeugd/jongeren, zoals de spelletjesochtend op zaterdag, maar ook de gezellige glow in the dark avond voor de jongeren. Als secretaris zorg ik onder andere voor de agenda en het opstellen van de actie- en besluitenlijst. Hopelijk spreken we elkaar snel!

Bas Blom – penningmeester

Sinds eind 2012 woon ik met mijn vrouw en drie dochters aan het Sint Jorisveld. We zijn vanuit Breda naar Dorst gekomen voor de ruimte en het groen. We hebben lang nagedacht of we vanuit de “grote stad” naar een dorp zouden willen verhuizen, maar uiteindelijk hebben we de stap gemaakt. We hebben hier, tot op de dag van vandaag, geen spijt van gehad. Het leven in Dorst is heel anders dan het leven in Breda. De sociale controle in het dorp is vele malen groter en zeker met kleine kinderen is dat prettig. Langzaamaan zijn we toen aan Dorst gaan wennen, het voordeel met kleine kinderen is dat je sowieso overal komt. Om wat meer mensen te leren kennen en me nuttig te maken wilde ik iets gaan doen in het dorp. Het jaarlijks terugkerende feest op het Dorpsplein kende ik als een mooi evenement. Toen Daniëlle, de vorige penningmeester aangaf te willen stoppen, heb ik aangegeven zeer geïnteresseerd te zijn. In de zomer van 2018 heb ik het van haar overgenomen. De organisatie is destijds behoorlijk gewijzigd met een boel nieuwe mensen, dat maakt het ook leuk. Naast deze stichting ben ik trainer bij Neerlandia van mijn oudste dochter en train zelf ook geregeld mee met de senioren. Daarnaast loop ik geregeld hard. Eén keer per jaar ga ik een week skiën met vrienden. In het dagelijks leven ben ik als Manager Finance werkzaam bij een club dakdekkersbedrijven.

Lennart van de Schaaf – facilitair

Na wat omzwervingen over de wereld,  ruim 6 op Bonaire, 1 jaar Australië en wat reizen daar tussenin, uiteindelijk via Breda, Bavel en Baarle-Nassau ben ik in Dorst neergestreken. Samen met mijn vrouw, 2 kids en de hond wonen we sinds oktober in de Cypressenstraat waar het ons super goed bevalt.

Momenteel ben ik werkzaam als leidinggevende op de retourenafdeling bij de grootste coole blauwe webwinkel van Nederland. Daarvoor heb ik 22 jaar gewerkt in de horeca. Van bartender in de Caraïben tot receptionist bij een hotel,  ik heb het allemaal gedaan. Met carnaval pak ik ook een van mijn grootste hobby’s op en draai ik al bijna 10 jaar als dj in 2 café’s op de Grote Markt in Breda.

Het Midzomernachtfeest van Dorst werd mij al snel bekend en het lijkt mij geweldig om hier mijn steentje aan bij te kunnen dragen, om zo mijn mede dorpsgenoten beter te leren kennen en een fantastisch feest te kunnen geven.

Wouter Aarts – algemeen

In 2017 hebben mijn vrouw, onze kinderen en ik het stadsgewoel achter ons gelaten en zijn we naar Dorst verhuisd. Ik werk voor een natuurbeherende organisatie en doe al van jongs af aan aan scouting, dus het was echt een verademing om vanuit de randstad in dit kleine, gezellige en groene dorp te komen wonen.
Het viel ons in het eerste jaar dat we hier woonde gelijk al op dat er toch nog best veel in het dorp te doen is en er aardig wat georganiseerd wordt. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de activiteiten rond carnaval, de kersboomverbranding, Dorst op stelten, paaseieren zoeken en natuurlijk het Midzomernachtfeest. Omdat ik veel plezier aan ons dorp en haar activiteiten beleef en ik graag iets terug wil doen, ben ik bij Midzomernachtfeest Dorst betrokken geraakt.
Als betrekkelijk nieuw bestuurslid ondersteun ik waar dit nodig is en leer ik zo alle ins en outs van ons mooie feest goed kennen.

Vanwege de coronamaatregelen heb ik helaas nog geen Midzomernachtfeest als bestuurslid mee mogen maken, maar ja… Wat in het vat zit verzuurt niet en ik zie dan ook uit naar de dag dat we elkaar in de feest tent op het plein mogen ontmoeten.
Tot op het feest!

Walther Hoosemans – Adviseur

Ik ben 17 jaar voorzitter geweest van deze organisatie. Ik heb in 2005 het initiatief genomen om te komen tot een Midzomer Nachtfeest.  Er was daarvoor ook wel een mooie reden. We hadden in Dorst in dat jaar een aantal jubilerende verenigingen (o.a. Neerlandia 65 jaar en de Fanfare Sint Joris 80 jaar). Om voor deze verenigingen een duit in de kas te krijgen, is dit feest georganiseerd.  De jaren daaropvolgend zijn de (netto) opbrengsten steeds ten goede gekomen aan de Dorstse gemeenschap. (De doelstelling is het bevorderen van de saamhorigheid en de culturele betrokkenheid).

Ik ben in 1947 geboren in Alphen (gemeente Alphen en Riel) en woon sinds 1958 in Dorst. Ik ben bijna 53 jaar getrouwd met Els van Gool (een echte Dorstse) en heb twee zoons, Wilfred en Michel en vier kleindochters, Evi, Dido, Lieke en Nika).  Ik woon vanaf 1958 (63 jaar) in het (ouderlijk) huis aan de Oude Tllburgsebaan.

Ik was in het verleden 18 jaar secretaris van Sint Joris en 13 jaar voorzitter van Neerlandia en nu nog steeds actief in het verenigingsleven in Dorst. Ik ben oprichter en 30 jaar voorzitter van de Buurtbusvereniging Molenschot-Dorst, ruim 30 jaar bestuurslid van de KNVB, 25 jaar (oprichter) en penningmeester van de biljartvereniging de Keuzes, 15 jaar voorzitter Stichting Kermis en Jaarmarkt, 22 jaar lid van de gemeenteraad Oosterhout, waarvan 12 jaar waarnemend voorzitter van deze raad.

Binnen de Stichting Midzomer Nachtfeest ben ik adviseur van het bestuur.